Photo by Kayla Maurais on Unsplash

Hundens vitaminbehov

Vitaminer hjelper hunden å vokse og vedlikeholde en god og sunn helsetilstand. Dessuten gjør de hunden motstandsdyktig mot skader og sykdommer.

Hunder i ulike livsfaser og med ulikt aktivitetsnivå har ikke samme behoov for vitaminer. For eksempel krever aktive hunder større mengder vitaminer enn vanlige familiehunder, som utøver normal turaktivitet. Derfor bør du sjekke nøye om ditt valgte hundefor dekker hundens behov.

Et godt hundefor skal inneholde en balansert miks av de nødvendige vitaminene i korrekte mengder. Det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å tilsette vitaminer. Men det er ikke gitt at alle hundefor tilfredsstiller hundens krav, spesielt hvis den har et høyt og krevende aktivitetsnivå.

Forskning viser at aktive hunder som jakthunder og trekkhunder, dobler behovet for vitamin A, D og kolin i forhold til normen for dekning av vedlikeholdsbehovet. Behovet for vitamin E og B tredobles. Dette er det derfor tatt høyde for i foroppskriftene til Kobuk.

Konsulter veterinær eller annen ekspertise hvis du er usikker på om hundeforet du bruker dekker vitaminbehovet til din hund. Ikke start med tilsetninger uten å være 100% sikker på at det er nødvendig. Husk at overdosering av enkelte vitaminer kan medføre alvorlige helseproblemer.

Vår håndbok om foring av hunder gir mer informasjon om problemstillingen.

Photo by Kayla Maurais on Unsplash